BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник-областен управител на Шумен с Covid 19

Заместник-областният управител на Шумен Ширин Вели е дала положителна проба на Covid 19 в края на седмицата. Заразени са съпругът й и едно от децата й – второкласник в средно училище „Сава Доброплодни“, потвърди самата Вели пред местни медии.

От понеделник под 14-дневна карантина са поставени две паралелки в шуменското училище – класът, в който учи синът на Вели и още един клас, с който детето е имало контакт в занималнята. Първият етаж на СУ „С. Доброплодни“, където са учебните стаи на начална степен, ще бъдат основно дезинфекцирани. „Съобщиха ни в петък вечерта, че в класа има дете с положителен тест за Covid 19 и от понеделник децата са в 14-дневна карантина“, заявиха родители на ученици от карантинирания клас. Те недоумяват защо карантината е наложена от понеделник, а не още от събота
Заместник-областната казва, че вирусът е открит при рутинни профилактични тестове, каквито семейството й си правело от март насам. Тя допълва, че всички се чувстват добре, болестта протича без симптоми, а другото й дете е дало отрицателен тест.

Ширин Вели е първият администратор на ръководна длъжност в Шумен с Covid 19. Сградата на областната администрация ще бъде основно дезинфекцирана, но колегите на Вели няма да бъдат подложени на задължителни тестове. Областният управител Стефан Желев заяви, че който желае, може да си направи тест, но самият той няма да се тества.

Отказът да се правят по-мащабни тестове предизвиква притеснение сред работещите в администрациите, тъй като до края на работната седмица и Вели, и областният управител Желев са имали служебни срещи и посещения. Вели е снаха на кмета на община Никола Козлево Ешреф Реджеб.

През почивните дни в Шуменска област са открити общо 18 нови случаи на Covid 19, показват данните от Единния информационен портал.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!