BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва масово тестване за коронавирус, обяви здравният министър

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, архив
Снимка: скрийншот Би Ти Ви

Започва масово тестване на българските граждани за коронаруса COVID-19 с PCR тестове. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в Банско, където е заедно с премиера Бойко Борисов. В момента в Банско се извършва масово тестване на жителите след края на карантината.

От джипа на Бойко Борисов при влизането си в Банско, Ананиев заяви „Започваме масово тестване на българските граждани, за да обхванем много по-голяма част от населението на България. Имаме 20 хил. PCR тестове, очакваме също много доставки и дарения от български и чуждестранни граждани и организации и. Това е пътя, по който ще вървим.“

По-късно пред журналисти и Борисов заяви, че страната ни в момента разполага с 20 хил. PCR теста. „Закупили сме още и очакваме доставка от Южна Корея, откъдето са най-точните тестове. Вече имаме 18 лаборатории, където хората ще се тестват масово, за да обхванем по-голяма част от населението“, каза той.

Борисов добави, че това масово изследване вече се извършва. „Преди малко Европейският медицински център излезе със статистика, че България е с най-малко заразени. Господ иска от мен да ви запазим“, обяви премиерът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!