BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва поетапното изключване на електрозахранването на обекти на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен


Илюстративна снимка: pixabay.com

От днес започва поетапното изключване на електрозахранването на обекти на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен, съобщи електроснабдителното дружество Енерго про.  За периода 9 до 11 ч. без ток ще останат част от административните сгради на двете дружества в градовете Добрич, Шумен, Генерал Тошево и Шабла.

Съоръженията, осигуряващи водоподаването, няма да бъдат засегнати от прекъсването, уочняват от Енерго про. Преустановяването на електрозахранването се налага заради дълг на двете дружества от 10,5 млн. лева за консумирана електроенергия.

Въпреки поетия ангажимент за покриването им, до момента няма извършено плащане към компаниите от групата на Енерго про Варна, обявиха от дружеството.

От 30 септември се увеличава периодът за прекъсване на захранването, както и нараства броят обекти на ВиК дружествата, които ще бъдат изключени. Графикът може да бъде отменен само при пълно погасяване на задълженията на двете водоснабдителни дружества. В края на миналата седмица Енерго про декларира готовност да отмени спирането на електрозахранването на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен при спазване на договорката.

След десетки компромиси и подписани споразумения за разсрочване през годините, които не бяха изпълнени от ВиК-Добрич и ВиК-Шумен, Енерго про беше принудено да пристъпи към крайната мярка за планирано прекъсване, за да избегне натрупването на нови задължения, посочиха от дружеството и изразиха надежда този път, след намесата на принципала МРРБ, проблемът с изплащането на натрупаните дългове да бъде разрешен.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!