BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заради коронакризата Община Бургас отлага част от планираните инфраструктурни проекти

Община Бургас ще отложи част от предвидените за тази година инфраструктурни проекти за следващата заради намалението на планираните средства за капиталови разходи. Кризата с коронавируса засегна всички сфери в социалния и икономическия живот. Това даде отражение и върху бюджета на Община Бургас, обясни зам.-кметът Чанка Коралска.

Тя даде пример с паркинг за над 100 автомобила в ж.к. „Изгрев“, за който има проектна готовност и са били предвидени средства за реализация, но той няма да стартира през тази година, а се отлага за следващата. За догодина се отлага още завършването на втори етап на междублоково пространство в същия квартал, както и изграждането на нов паркинг в ж.к. „Меден рудник“. Сериозно забавяне ще има при изграждането на улици и инфраструктура в Северната промишлена зона и други, се разбра още от думите на Коралска.

Освен заради намалените средства за капиталови разходи, забавяне при реализацията на обекти има и заради увеличените срокове за доставка на материали и оборудване от чужбина, обясни зам.кметът. Такъв е случаят с ремонтите на новата библиотека и Културния дом на Нефтохимика в Бургас.

В кварталите „Банево“ и „Сарафово“ ще се извършват само текущи ремонтните дейности на улици, а по-големите проекти ще бъдат отложени за следващата година, посочи още Коралска.

По програмата за облагородяване на междублоковите пространства ще започнат дейности по 7 от предложенията на гражданите, а останалите ще бъдат отложени за следващата година, обясниха от Общината. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!