BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За три месеца “ВиК“ – Смолян спира да засича водомерите заради коронавируса


„ВиК“ ЕООД – Смолян предприе мерки срещу коронавируса – COVID-19. От този месец инкасаторите няма да влизат в домовете и преустановяват засичането на водомерите на всички потребители на територията на община Смолян.

На всички потребители за месеците март, април и май ще се начислява служебна консумация на вода на база на предходен месец, посочват от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД.

Който не е съгласен със служебното начисляване, може да подаде показанията си на e-mail или да се обади на телефона, като е необходимо да се посочи клиентски номер и местоположението на водомерите (кухня, баня).

Редица други оператори в страната предприеха същите мерки, като обявиха, че преустановяват обхода на инкасатори по домовете за визуално отчитане на всички водомери по домове, фирми и етажна обственост.

Потребеното количество вода ще се определя на база средно месечна консумация от предходен период, съобщиха днес и от ВиК-Варна. Водоснабдителното дружество във Варна обяви, че предвидените мерки ще бъдат в сила до отпадане на опасността от разпространението на коронавируса. Дадена е възможност и за самоотчет: по телефон, SMS, чрез Viber и други мобилни приложения, по електронен път – чрез сайта на ВиК-оператора.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!