BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравната инспекция в Смолян набира доброволци за овладяване на епидемията от COVID-19


Илюстративна снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Регионална здравна инспекция (РЗИ) в Смолян обяви кампания за набиране на доброволци, които да се включат в дейностите по овладяване на епидемията от COVID-19 и да подпомогнат работата на медицинския персонал в областта.

От РЗИ се обръщат към обучаващите се студенти в V и VI курс при медицинските университети, както и действащи и пенсионирани медицински лица да вземат участие като доброволци в борбата с COVID-19.

Желание за участие в кампанията може да се заяви на телефон 0301/ 6-32-93 и на e-mail: rzi@rzi-smolyan.com. Необходимо е да се посочат имена, възраст, телефон и адрес.

От здравната инспекция ще разпределят доброволците според техните знания и умения, и съобразно нуждите на областното здравеопазване.

Тази сутрин д-р Мими Кубатева – директор на РЗИ в Смолян съобщи за 15-я случай на жител на Смолянска област с положителна проба за COVID-19. По информация на здравната инспекция, става въпрос за жена на 66 г. от гр. Смолян. Тя е с двустранна пневмония и придружаващи заболявания диабет, хипертония и прекаран в миналото сърдечен проблем. В момента е в тежко състояние, на интензивно лечение в ОАИЛ на областната болница.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!