BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каква е зимната обстановка в Габрово след първия паднал сняг

Няма подадени сигнали за непочистени улици или паднали дървета в община Габрово, съобщават от местната общинска администрация. Днес, на Андреевден, както и се очакваше според прогнозата, заваля първия сняг. Ето и още актуални данни за зимната обстановка по информация от Община Габрово:

14 машини на ОП „Благоустрояване“ снегопочистват града и обработват улиците срещу заледяване. Пътищата към селата са проходими и се обработват от фирма „Димас“. КК „Узана“ е достъпен. Машини на Областно пътно управление почистват пътя към и на връх Шипка. Общински пътнически транспорт изпълнява към момента всички свои курсове в града и към селата.

От Община Габрово напомням на водачите да използват автомобилите си само ако са подготвени за зимата и да шофират със скорост, съобразена с пътните и метеорологични условия обстановка. Собствениците на търговски обекти следва да организират почистването на тротоарите пред своите офиси и магазини.

Очаква се в късния следобед днес валежите от северозапад ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. Снеговалежите ще отслабват и до сутринта в повечето райони ще спрат, но заради силния вятър остават условията за снегонавявания.

Изображение: Площад „Възраждане“, Габрово. Фотограф: Христо Божков. Източник: „Видяно и Преживяно в Габрово“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!