BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на община Сатовча разпореди да се носят маски и на открито


Снимка на Hank Williams от Pixabay

От днес жителите на община Сатовча отново са задължени да носят маски, излизайки навън. Заповедта за това издава кметът на общината д-р Арбен Мименов, а причината е растящият брой на заразените с коронавирус, съобщи БНР.

Над 30 са случаите на болни и заразени с Covid-19 само в село Осина, но то не е поставено под карантина от здравните власти. В общината е регистрирано и второ огнище на коронавирус. То е в село Ваклиново, където по данни на националното радио, има вече четирима заразени, сред които и местният имам.

Въпреки ограничените правомощия на местната власт, кметът на Сатовча д-р Арбен Мименов е издал заповед, целяща ограничаване на разпространението на заразата:

„От днес ще издам заповед за задължително носене на маски и на открито и заради експозицията на вируса, и заради предпазване на други хора“, посочва той, цитиран от БНР.

Според последните данни, 17 от заразените в гоцеделчевския район са настанени в общинската болница. Лекарите и персоналът са свръхнатоварени.

Кметът и медиците смятат, че детските градини в района не бива да отварят в момента. Евентуално това може да стане след Рамазан Байрям.

В Осина и Ваклиново преди 10 юни детските градини няма да заработят.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!