BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Пловдив не поканил съветниците от Демократична България да обсъждат бюджета, защото протестирали срещу правителството


Заседание на Общински съвет – Пловдив
Снимка: „Под тепето“

Кметът на Пловдив Здравко Димитров не е поканил групата на Демократична България в местния парламент на обсъждането на бюджетната прогноза, тъй като представителите й ходят на протести срещу правителството. Това предаде пловдивското издание „Под тепето“ от днешната сесия на Общинския съвет в града, в която дясната опозиция критикува кмета за липса на прозрачност.

„Прозира очевиден страх. Къде остана прозрачността на управлението? Това бе явна демонстрация, че изпитвате ужас от единствената опозиция на вашето управление”, е заявила по повод пропуснатата покана за участие в обсъждането председателят на групата на политическото обединение Веселина Александрова.

„Не бяхте поканени, защото във вашата политика няма нищо градивно. От БСП също ме критикуват, но бяха поканени. Когато ходите скришом като мишоци по стачки, така ще бъде”, отговорил Димитров и пояснил „Когато решите да си промените отношението, ще бъдете поканени”.

„Ние ви критикуваме, вие се обиждате“, репликира на кмета съветникът Йордан Иванов. По думите му общината и местният парламент се управляват на принципа на търговските мнозинства.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!