BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кмет и директор на училище в Смолянско ще бъдат глобени за неносене на маски на първия учебен ден


Кметът на Неделино на първия учебен ден

Регионалната здравна инспекция в Смолян е изпратила покани за съставяне на актове за неспазване на противоепидемичните мерки на кмета на Неделино Боян Кехайов и директора на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в града Любомир Димитров, затова че не са носили маски по време на официално откриване на новата учебна година в местно училище. Информацията е на директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева. 

На 15 септември Боян Кехайов публикува в личния профил във фейсбук снимки от класна стая при откриване на учебната година в Неделино, на които нито един възрастен не е с предпазна маска на лицето, съобщи регионалното издание „Отзвук„.

По информация на шефката на РЗИ, санкцията е от 300 до 1000 лв. Те ще бъдат глобени като физически лица. 

„Нека да ме глобят. За снимките бяхме без маски, но иначе с маски. Ще помисля дали ще обжалвам“, коментира пред „Отзвук“ кметът Боян Кехайов.

Според шефката на РЗИ – Смолян, рискът от Covid в Смолянска област се оценя като висок. Продължаваме да констатираме, че не се спазват противоепидемичните мерки в областта. Направихме проучване въз основа на критерии, които са посочени от Европейската комисия за контрол на болестите – продължително време висок брой заразени, висока смъртност и висок процент на положителни проби. И трите показатели са неблагоприятни, посочва д-р Кубатева.

По данни на РЗИ – Смолян, за миналата седмица случаите на заразени с коронавирус са 34, излекуваните – 17, а двама са починали. Сред новооткритите са две медицински сестри от болниците в Смолян и Мадан, помощник-възпитател в детска градина в Баните, двама домуващи в Дневния център за хора с увреждания в Неделино.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!