BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Колко спешна може да е поръчка за 600 хил. лв.?

Община Стамболово обяви обществена поръчка в петък следобед с прием на оферти в понеделник.

Снимка: Иван Атанасов

Обществена поръчка за ремонт на преливник на язовир за над 600 хил. лв. бе обявена в петък следобед със срок за подаване на документи – понеделник.

Поръчката е на хасковската община Стамболово и е обявена в 15:27 ч. на 9 октомври (петък) с краен срок за подаване на документите 12 октомври (понеделник), 23:59 ч. при работно време на общината – до 17 ч.

Скрийншот от обявлението

Неотложно възлагане е за изпълнението на строително монтажни работи за „Аварийно възстановяване на преливника и бързотока на язовир „Долно Ботево“ с.Долно Ботево, община Стамболово, област Хасково“.

Според лаконичното обяснение на възложителя – Община Стамболово, обстоятелствата, обосноваващи наличието на неотложност, не се дължат на възложителя. На кого или какво, обаче, не става ясно.

От краткия текст към поръчката се разбира, че тя се прави заради осигуреното финансиране в размер на 726 764 лв. с ДДС с Постановление на Министерски съвет №250/04.09.2020г..

Проверка на За истината показа, че цитираното постановление е публикувано на 8 септември 2020 г., т.е. един месец преди иначе заявеното като спешно обявление, в което за желаещите да изпълнят поръчката на практика са дадени за подготовка на документи по-малко от 12 часа и то при условие, че са успели да видят обявлението още в петък следобед.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!