BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Комисията по хазарта отнема временно лиценза на още една компания на Васил Божков

Държавната комисия по хазарта (ДХК) отне временно лиценза на букмейкъра „Еврофутбол“. Според решението, на основание чл. 85, ал. 1, т. 1 от Закона за хазарта и лицензът на свързаната с бизнесмена Васил Божков компания ще бъде отнет за три месеца.

Компанията за спортни залагания ще има възможност да продължи дейността си, ако в тези три месеца покрие задълженията си към държавата. Мярката може да се наложи и за постоянно, ако нарушението не бъде отстранено.

„В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок „Еврофутбол“ ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка – временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си“, се казва в изявлението на комисията.

По-рано днес от „Еврофутбол“ са изпратили становище, цитирано от столичите медии, в което обвиняват държавата в произвол. В съобщението се казва, че компанията ще бъда принудително унищожена и „отново българско предприятие ще бъде насилствено фалирано от управляващите, а хиляди хора ще бъдат безработни съвсем скоро“.

На 14 февруари от комисията по хазарта са наложи на компанията акт на стойност 328.9 млн. лева. Четири дни след това „Капитал“ съобщи, че букмейкърът е плащал хазартни такси на по-ниска тарифа (плащанията са върху 20% от печалбата, а не върху 15% от оборота). Отчет на дружеството показва едва 23 млн. лева такса при събрани над 520 млн. лева залози.

Принудителното отнемане на лиценза на дружеството на Васил Божков и съдружниците му братя Найденови, които са в тежък конфликт с него, бе единствена точка в дневния ред на заседанието на Държавната комисия по хазарта за 25 март, съобщава Mediapool.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!