BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КПП на областните градове, без посещения в парковете, възрастните ще пазаруват само сутрин

От 00:00 ч. на 21 март се въвеждат по-строги противоепидемични мерки в цялата страна, съобщи здравният министър Кирил Ананиев на специален брифинг.

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и на закрити обществени места.

МВР ще организира контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще проверяват целта на пътуването на гражданите. През КПП ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане на собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 8.30 часа до 10.30 часа.

Изключения от забраната за посещение на паркове и градини ще се правят само за собствениците на домашни любимци – те ще могат да извеждат кучетата си на определените места, но без да се струпват.

Материалът КПП на областните градове, без посещения в парковете, възрастните ще пазаруват само сутрин е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!