BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекарите в Белоградчик се връщат на работа, но в болницата няма да се лекуват пациенти с коронавирус


Снимка на Darko Stojanovic от Pixabay

Лекарите от белоградчишката болница, които в петък масово подадоха молби за напускане заради неизплатени възнаграждения се връщат на работа, но няма да лекуват пациенти с коронавирус, защото нямат условия за това. Пациентите с COVID-19 ще бъдат пренасочвани към болниците в Монтана и Видин, информира БНР.

След днешната среща с министъра на здравеопазването председателят на Общинския съвет в Белоградчик Боян Минков съобщи, цитиран от Радио Видин, че със здравния министър са постигнали споразумение болницата да продължи да работи както досега. Управителката на здравното заведение е провела разговор с всички лекари. Днес следобед  се очаква те да си подадат молбите за назначаване на работа и дейността да продължи както досега. „Понеже нямаме засега условия за лекуването на COVID заболяването, такива случаи ще се насочват към видинската и евентуално монтанската болница.“, пояснява Минков.

На срещата с министъра на здравеопазването Кирил Ананиевднес са присъствали също кметът на общината и управителят на лечебното заведение.

БНР припомня, че първоначално болницата беше сред определените да приемат пациенти с коронавирус. Лекари подадоха молби за напускане заради неизплатени възнаграждения и болницата в петък спря работа. 

Въпреки, че вече има решение, утре все пак общинските съветници в Белоградчик ще се съберат извънредно заради казуса с болницата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!