BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВР предупреждава: Пазете се от телефонни измами, свързани с коронавируса

От полицията предупреждават гражданите да бъдат внимателни за телефонни измами. Възможно е телефонни измамници да се възползват от страха на хората във връзка с епидемичната обстановка в страната.

При засечените от полицията досега единични опити за измама се злоупотребява със здравословното състояние на близки до потенциалната жертва хора, уж „заболели от коронавирус“. Следва искане на пари за лечение.

Хората могат да получат точна информация за мерките във връзка с коронавируса единствено от единния телефонен номер 112 или от Министерството на здравеопазването.

За пореден път от МВР призовават гражданите да не се доверяват при получаване на телефонно обаждане, при което се искат пари, без значение от кой или по какъв повод!

Материалът МВР предупреждава: Пазете се от телефонни измами, свързани с коронавируса е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!