BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медици от COVID отделението във Велики Преслав напускат


Илюстративна снимка на Darko Stojanovic от Pixabay

Медици от новоразкритото отделение за лечение на COVID-19 в МБАЛ-Велики Преслав са започнали да напускат, като предстои среща, на която ще бъде обсъдена ситуацията. Засега пренасочването на болни от Шумен към лечебното заведение в старопрестолния град е преустановено, съобщи директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.

Урологичното отделение в шуменската болница вече е преобразувано в COVID сектор и в него са настанени постъпилите днес съмнителни случаи, както и пациенти, върнати от Велики Преслав. За тях ще се грижат медицинските сестри от отделението по „Урология“. Лекар от същото отделение днес ще следи състоянието на настанените, а в момента се сформира екип за през нощта.

Към 9 часа днес пациентите с доказан коронавирус в МБАЛ-Шумен са били 105, а 19 са изпратените проби, чиито резултати все още не са ясни.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!