BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МЗ, „Идеал Стандарт“ и Община Габрово даряват за PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Общински съвет Габрово одобри сумата от 5 000 лв. за изграждане и оборудване на PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД – Габрово. Това стана на редовното заседание на габровските общински съветници на 24 септември. С PCR тестове се установяват положителни проби за новия коронавирус и COVID-19.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е обявило дарителска кампания за набиране на средства за изграждане и оборудване на лабораторията, в която вече са се включили Министерството на здравеопазването и фирма „Идеал Стандарт“ – Видима.

Одобрена е и Програма за развитието и дейността на „ДКЦ І Габрово” ЕООД за периода 2021 -2023 г. Тя включва инвестиции в апаратура, подобряване на условията на работа на кабинети и лаборатории, повишаване на квалификацията на персонала, съобщават от Община Габрово.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!