BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Моловете ще отворят в понеделник

Снимка: пресцентър Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди организация за отварянето на моловете от понеделник, съобщи правителствената информационна служба. Съобщението идва след разговор на Борисов с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация.

На срещата са присъствали също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес, допълват от пресцентъра на кабинета.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, е посочил премиерът.

По време на срещата са били обсъдени условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на Covid-19 у нас, както и приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!