BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Национален музей на образованието с благотворителна изложба „Надежда за Дани“

Националният музей на образованието представя благотворителна изложба „Надежда за Дани“, чиято идея е да помогне на 17-годишния Даниел Кръстев, който се нуждае от лечение в Германия. Каузата обедини школата по изобразително изкуство „Елиза арт“, читалище „Христо Смирненски – 1949“ в габровския квартал Русевци и НМО. В изложбата са включени творби на възпитаници на школата, участвали в двудневния пленер „Лято 2020“.

Повечето от рисунките са на тема възрожденска архитектура, традиционна култура, пейзажи, повлияни от автентичната среда в етнографския музей на открито „Етър“ – основен домакин на пленера.

В деня на откриването организаторите на инициативата съобщиха, че всички детски рисунки са откупени и средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка. Майката на момчето, което в момента е на лечение в София, благодари по телефона на малките художници и техния ръководител Елиза Цокова, на председателя на читалището Йордан Иванов и директора на музея Любка Тинчева.
Възпитаниците на „Елиза арт“, участвали в благотворителната изложба, получиха свидетелства за дарение, споделят от Националния музей на образованието.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!