BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На Цветница в Габрово няма да се раздават върби, щабът апелира да останем вкъщи

На Цветница в Габрово няма да се раздават върбови клонки, каквато е традицията, защото това е предпоставка за пренасяне на зараза по домовете при случай на болни от COVID-19. Службата на този празник ще бъде по-рано от обичайното, от 7:00 до 8:00 ч. сутринта. Свещниците ще бъдат изнесени пред храмовете.

Пред храмовете ще се състоят и богослуженията за Великден. Онези, които въпреки всичко решат да посетят църковните служби, следва да спазват всички въведени мерки – да имат лични предпазни средства и да спазват дистанция един от друг поне от 1,5 метра. Църквите по селата ще останат затворени.

Това стана ясно след проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID 19 към РЗИ – Габрово, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

От щаба апелират гражданите да прекарат Цветница и Великден вкъщи със семейството си. „Вярата е в нас, нека се молим от домовете ни! Нека продължим да бъдем отговорни, както досега, защото това дава резултат и само така можем да съхраним максимално здравето и живота, както на себе си, така и на нашите близки“ – призовава и областният управител на Габрово Невена Петкова.

През почивните дни ще се осъществява строг контрол на места, където обичайно при хубаво време се събират големи групи от хора. Контрол ще има и на пазарите.

Припомняме, че патрули от общински служители и доброволци, както и служителите на ОД на МВР – Габрово ще следят за струпвания на хора по време на предстоящите почивни и празнични дни. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!