BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Независима експертиза на биоцентралата в с. Труд посочва нарушения


Кадър от протестите на хората в с. Труд Снимка: „Под тепето“ (архив)

Редица нарушения и несъответствия, относно технологията на работа на биоцентралата, които попадат в контрола на Агенцията по храните са посочени в независимата експертиза, която областният управител на Пловдив Дани Каназирева е възложила по отношение на биоцентралата в село Труд.

Живеещите в селото от години се оплакват от силните миризми, организират протести, сигнализират българските и международните институции.

„Експертизата е готова и в нея са посочени редица нарушения, относно технологията на работа на биоцентралата, които попадат в контрола на Агенцията по храните.  Ще бъде извършена проверка по посочените проблеми, която ще разпоредя още днес, с кратки срокове за изпълнение. Съвсем скоро ще сме готови с решение и ще поискам среща с хората от с. Труд. Ще вземем всички необходими мерки, за да бъде защитено здравето на местното население”, коментира Каназирева, цитирана от регионалното издание „Под тепето„, след проведената първа работна среща и разглеждане на експертното становище.

В срещата днес са участвали областният управител, енергийният експерт проф. Атанас Тасев, експертът по биоцентрали – инж. Александър Воденичаров, директорът на РИОСВ Десислава Георгиева, представители на екоинпекцията и на областната управа.

Според обобщението на пловдивския областен управител, цитирано от местните медии, налице е проблем, който трябва по най-бързия начин да бъде решен и в тази връзка предстои среща със собствениците на Централата за биогаз в село Труд.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!