BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител на Стара Загора отмени въведения преди седмица вечерен час


Снимка: Фейсбук група

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова издаде заповед, с която отмени въведения на територията на областта вечерен час. Той беше определен с нейно разпореждане преди седмица.

В новата заповед, издадена вчера, се посочва, че определеният вечерен час от 21 до 5 часа се отменя. Като основание за действията си Гергана Микова посочва точка 5 от издадената вчера заповед на министъра на здравеопазването, която гласи: “ Да се преустановят или отменят всички допълнителни ограничения, въведени от органи на местната власт, които не са в съответствие със Закона за здравето и със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. „

Още при издаването на спорната заповед, органичаваща излизането на хора във вечерните часове, комисар Стоян Стоянов – директор на ОД на МВР в Стара Загора коментира пред „За истината“, че заповедта на областната управителка е твърде обща и очаква повече конкретизация на мерките и определяне на санкциите. 

Самата Микова тогава заяви пред „За истината“, че основания за издаването на заповедта нейните юристи са намерили в Закона за действията и мерките по време на извънредното положение и в Закона за администрацията, но не можа да посочи точните текстове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!