BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният щаб за COVID-19: Противоепидемичните мерки остават в сила

Всички въведени противоепидемични мерки продължават да бъдат в сила, уточняват от Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID 19 към РЗИ – Габрово.

Изключително важно е работодателите да продължат, както и досега, провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в т. ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и да не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

В сила е ограничението за лицата под 60-годишна възраст, които не могат да пазаруват в търговските обекти между 8:30 и 10:30 часа. В тези часове се приканват да пазаруват възрастните хора над 60 години.

Носенето на маски на открити и закрити обществени места остава задължително до 13 май, както по-рано днес писахме. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.

Промяна има по отношение на възобновяването на детските и женските консултации, основните задължителни имунизации, както и плановият прием в лечебните заведения, считано от 21 април. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.

От 26 април 2020 г. ще бъде възстановена междуградската автобусна линия Габрово – София – Габрово. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.

„Там, където се спазват мерките, има резултат. Нека имаме търпение и продължим да бъдем съвестни – от децата до възрастните. Времето става все по-приятно и примамливо, но да не забравяме, че струпвания на хора на открито не са позволени, а носенето на лични предпазни средства на обществени места е задължително“ – заяви областният управител Невена Петкова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!