BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общественото обсъждане на проекта за изменение на общия устройствен план на Община Царево се отменя


Отменя се провеждането на обществено обсъждане на проекта за изменение на общия устройствен план на Община Царево, доклада за екологична оценка, доклада за оценка степента на въздействие и всички приложения към тях, съобщи пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Обсъждането беше насрочено и обявено за 13 април 2020 г. в залата на читалище „Георги Кондолов“ в град Царево. Това е поредна промяна на датата, след като в началото на месец март срокът за консултации по доклада за екологична оценка на общия устройствен план на Царево беше удължен, а с него и датата за обсъждането. Причината тогава беше предложение от кмета на община Царево, който мотивира искането си с „големия обществен интерес и с оглед осигуряване на прозрачно провеждане на процедурата“.

Обсъждането сега се отменя предвид актуалната обстановка в страната – извънредното положение върху цялата територия на Република България, обявено с решение на Народното събрание във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19 и заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на Република България, с която се преустановяват всякакъв вид масови мероприятия. Нова дата в съобщението на регионалното министрество не е посочена.

По-рано днес от природозащитната инициатива „Зелени закони“ предвидиха настоящата промяна. Те обявиха, че до крайния срок за изпращане на становища на граждани срещу предлаганите промени в Общия устройствен план на община Царево при тях са били получени 1139 копия от становища.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!