BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Габрово стартира кризисна социална кухня

От 30 март 2020 г. за територията на град Габрово стартира кризисна социална кухня, съобщават от Община Габрово. Това е временна социална услуга, която да подпомогне гражданите на град Габрово в епидемиологичната обстановка и спазването на социална дистанция.

Услугата е предназначена за:

  1. Възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване.
  2. Хора с увреждания и техните семейства.
  3. Пълнолетни лица в риск.

Кризисната кухня е платена услуга и цели да доставя прясно приготвена топла храна, включваща супа и две основни ястия /за обяд и вечеря/, покриващи голяма част от необходимата храна на ден. Доставя се до местоживеенето на лицата трикратно /в понеделник, сряда и петък/, като покрива шест дни в седмицата /събота включително/.

При заявено желание за доставка на храна, лицата сключват договор с Община Габрово и предоставят депозит за една седмица, чиито размер е 21 лв. и се внася при подписването на договора /социален работник ще занесе документите в дома на желаещото лице/. Дневната таксата за храна е 3,50 лв.

От 23 март допълнителна информация за услугата Кризисна социална кухня, както и заявяване на желание за записване, може да получите в делнични дни от 8.30 до 17.00 ч. на тел: 066/818 380 и 0882 960 994.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!