BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив ще финансира онлайн проекти на пловдивски творци


Снимка: „Под тепето“

Община Пловдив ще финансира онлайн проекти на пловдивски творци по Културния календар на Общината. Условието е те да се реализират до края на месец юли т.г. Мярката е антикризисна и подробностите бяха обявени в сайта на Общината.

Събитията по компонента „Гражданска активност“, ще се реализират и проведат онлайн под наименованието „ОНЛАЙН СЦЕНА- ПЛОВДИВ“.

Общината осигурява стриймване и заснемане на основното събитие по проекта, като готовият културен продукт трябва да бъде предоставен за излъчване на някоя от общинските платформи във Фейсбук, за да имат възможност хората, останали вкъщи, да видят реализацията на проекта в действие.

Компонент „Гражданска активност“ подкрепя реализирането на различни дейности в сферата на културата: инициативи на творчески формации и артисти, включително любителски и непрофесионални, реализирането на културни инициативи в районите на града, събития, свързани с обучение на деца по изкуства, привличането на хора в неравностойно положение и малцинствени групи към културния живот на града, поддържане на създадените традиции и народното творчество, както и създаване на нови форми и жанрове за привличане на различни публики и др. прояви, които се реализират на територията на община Пловдив с участието на местната общественост и са предназначени за местното население.

Заради пандемията с Covid-19 и извънредното положение през март от пловдивската общинска администрация временно спряха набирането на предложения за финансиране по компонентите „Мобилност“ и „Гражданска активност“. 

Междувременно Фондация „Пловдив 2019“ и отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив обявявиха, че от днес – 23 април до 27 април 2020 г., включително, стартира обществено обсъждане, свързано с обявения по-рано „Кризисен фонд за подкрепа на независими пловдивски творци и артисти в условията на извънредна ситуация и борбата с вируса COVID-19“. Процедурата по кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ от 1000 лв. е била преработена от експерти с цел олекотяване на правилата след множество критики по отношение на зададените условия за кандидатстване с обявяването на фонда.

Информацията е достъпна на сайта на фондацията www.plovdiv2019.eu

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!