BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинска болница даде на прокурор болничните на 9 медицински сестри


МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” ЕООД Снимка: mbal-svishtov.bg

Ръководството на общинската болница в Свищов е сезирало Районната прокуратура за проверка на болничните на деветте медицински сестри, сред които е и старшата сестра на Covid отделението, които едновременно излязоха в отпуск по болест, а три от сестрите подадоха и заявления за напускане.

Напускащите медицински сестри не са посочили причината, заради която си тръгват.

„Кризата за специалисти по здрави грижи постепенно се овладява. Болницата не е спирала приема на пациенти“, е съобщил за БНР кметът на Свищов Генчо Генчев. Той опровергваа информацията, че свищовската болница затваря. По думите му, за работа в болницата са намеренидруги медицински и няма проблеми с приема на пациенти.

Над 50 са пациентите с коронавирусна инфекция в общинската болница „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, а на медиците от лечебното заведение помагат лекар специализант и студенти по медицина. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!