BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският съвет в Гоце Делчев освободи от поста управителя на болницата в града


Д-р Владислав Улевинов
Снимка: „Благоевград нюз“

Общински съвет – Гоце Делчев освободи от длъжност управителя на общинската МБАЛ “Ив Скендеров” в града д-р Владислав Улевинов, но не го освободи от отговорност, съобщи регионалното издание „Благоевград нюз“. Това се случи по време на извънредна сесия на Общинския съвет днес.

Решението е подкрепено от 19 съветници, 7 са гласували „против“, а трима са обявили, че са в конфликт на интереси.

По предложение на кмета Владимир Москов до провеждането на нов конкурс и назначаването на титуляр лечебното заведение ще се ръководи от настоящия управител на „Медицински център 1“ в града д-р Петър Филибев.

Неговото място начело на центъра пък ще бъде заето от д-р Михаил Маникатов.
И Филибев, и Маникатов, ще са на новите си постове временно, до провеждане на конкурси, пояснява изданието.

В началото на миналата седмица от прокуратурата обявиха, че са назначили проверка в болницата заради подадените молби за напускане на 14 лекари, които са недоволни от управлението на д-р Улевинов.

По информация на БНР, 12-те лекари, трима от които завеждащи на ключови отделения, са напуснали общинската болница в Гоце Делчев в знак на несъгласие с авторитарното и некомпетентно според тях управление на д-р Улевинов. Още двама техни колеги – заместник-директорът на лечебното заведение и началник на интензивното отделение д-р Първанов, и завеждащата клиничната лаборатория са потвърдили предизвестията си, които изтичат след седмица. Медиците настояваха местната власт да изпълни искането на голяма част от общинските съветници и над 6000 жители на общината, за свикване на извънредна сесия, която да реши дали да продължи договора на управителя на болницата, или да го прекрати.

Днес, след като д-р Улевинов беше освободен от длъжност, лекарите са заявили, че се връщат на работа.

Болницата обслужва около 70 000 души и  и е сред включените в националния списък за борба с COVID-19.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!