BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съветник от Каварна ще бъде съден за неспазване на карантина

Красимир Кръстев
Снимка: Скрийншот НОВА ТВ

Районната прокуратура в Каварна внесе в Районния съд в града обвинителен акт срещу Красимир Кръстев – общински съветник и бивш председател на общинския съвет в Каварна за нарушаване на мерките, издадени против разпространението на COVID-19. Престъплението е извършено като продължавано деяние се посочва в съобщение на прокуратурата.

Според информацията на държавното обвинение, на 29 април т.г. Кръстев влязал от Румъния през ГКПП – Дуранкулак, за което му било връчено предписание за поставянето под карантина. Той оспорил качеството, в което трябвало да бъде поставен под 14-дневна изолация с мотива, че влиза в България като шофьор на тежкотоварен автомобил и отказал да подпише документите за изолацията.

На следващия ден със съдействието на полицията представител на РЗИ в Добрич му връчил предписанието за 14-дневна карантина, което Кръстев подписал. Общинският съветник бил предупреден за наказателната отговорност, която носи при неспазването на противоепидемиологичните мерки и му било обяснено, че като водач на товарен автомобил има право да пребивава в кабината на камиона или на посочения от него адрес за изолация. Разяснено му било също, че може да се придвижва свободно до адреса, където е паркирал товарния автомобил при пътуване извън страната.

На 7 май при проверка на домашния адрес, посочен в предписанието от Красимир Кръстев за изолация, той не бил намерен, а бил открит в офиса на фирмата си. Там обяснил на служителите на реда, че ще пътува отново за Румъния във връзка с дейността на фирмата си.

По-късно същата вечер, обаче, на изхода на град Шабла, Красимир Кръстев бил засечен от полицията при проверка на лек автомобил „Ауди“, който управлявал. Кръстев заявил, че е върнат от ГКПП- Дуранкулак, като не му било позволено да напусне страната, тъй като може да пътува за Румъния  само като водач на товарен камион.

Само 4 дни по-късно – на 11 май, в районното полицейско управление на Каварна бил получен сигнал, че Красимир Кръстев отново не е на адреса си. Този път съветникът посетил сградата на Община Каварна. Като общински съветник искал да уведоми, че няма да участва в работата на комисия. Отново бил проверен адреса, на който трябвало да бъде карантиниран, и отново не бил открит.

По телефона съобщил, че е излязъл от дома си, за да отиде до аптека и че извършил това с разрешение на здравните власти. Извършената проверка, обаче, не потвърдила думите на общинския съветник.

Предстои делото срещу Красимир Кръстев да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Каварна.

В началото на тази година общинският съветник придоби национална известност с предложението си представителите на медиите да заплащат такса за заснемането и излъчването на заседанията на Общински съвет – Каварна.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!