BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявява се извънредна епидемична обстановка от 14 май

Извънредното положение, обявено на 13 март, изтича днес, 13 май. На извънредно правителствено заседание днес обаче е прието решение за обявяване на извънредна епидемична обстановка, считано от 14 май 2020 г. до 14 юни 2020 г.

„Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и представлява непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите. Заболяването поставя системата на общественото здравеопазване в извънредна ситуация, в която е необходима и изключително важна своевременната реакция и въвеждането на мерки за намаляване на риска от разпространение, както и възможността за тяхната промяна и адаптиране според новите научни данни за заболяването и причинителя му“, се посочва в съобщението от правителствения пресцентър.

На брифинг в 20:45 ч. тази вечер министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи, че предстои да издаде няколко заповеди, които да обобщят продължаването на противоепидемичните мерки, които и към момента са в сила.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!