BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ограничават се масовите събития на открито и закрито в област Габрово

Ограничава се провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито като празници на населени места, сборове, панаири и др. в област Габрово. Това са част от въведените временни противоепидемични мерки в периода 23.10 – 14.11.2020 г. на територията на селищата в област Габрово според заповед на директора на РЗИ Габрово. Причината за това са негативните тенденции на разпространението на COVID-19 в област Габрово. Ето още от новите мерки:

Спортните и културните изяви могат да се осъществяват при до 30% от местата на съответните зали и съоръжения. Личните и семейните тържества на закрито се ограничават до 30 души, а за семинари и конференции – до 50 души. Новото изискване за дискотеките и нощните барове е 1 човек на площ от 2 кв. метра. В заведенията за хранене няма да се допуска настаняването на повече от 6 човека на маса. На пазари и тържища носенето на маска става задължително.

Подробно с мерките, въведени за област Габрово, може да се запознаете в статията на Габрово Daily ТУК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!