BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Одитът на Европейската сметна палата установи незадоволително състояние на пътната инфраструктура


Илюстративна снимка: pixabay

Магистралите в България са се удвоили след 2007 г. – от 418 км до 757 км през 2018 г., но след като бъдат построени, страната не се справя с поддържането им, а и не умее да планира адекватното изграждане на пътни връзки, се казва в анализ на Трансевропейската пътна мрежа (ТEN-T), който Европейската сметна палата (EСП) публикува във вторник, 21 април. Данните от доклада цитира днес „Капитал“.

Проверката на проекти, финансирани с европейски средства по линиите на основните транспортни коридорив България, Полша, Чехия и Испания беше анонсирана преди около година.

Резултатите от одита са показали, че в България 32% от пътищата са в лошо състояние, а 27% – в средно. Според данните, от проучените страни само в Испания състоянието на мрежата се счита като цяло за добро.

Повече за констатациите на Европейската сметна палата може да прочетете в статията на „Капитал“ тук

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!