BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От година до година и 9 месеца за тримата мъже, нанесли побой на продавач в магазин в Габрово

Районен съд – Габрово осъди тримата мъже, нанесли побой на продавач в търговски обект в Габрово на 7 април 2019 г. Припомняме, че след този инцидент в Габрово имаше масови протести.

Подсъдимите Н.М., Й.А. и П.А., живущи в Габрово, са били признати за виновни в това, че на 7 април 2019 г., в магазин на ул. “Николаевска“ в Габрово, чрез нанасяне на удари с ръце и крака, умишлено са причинили лека телесна повреда на длъжностно лице (продавач-консултант в търговския обект), при изпълнение на службата му, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.1 и т. 12 във вр. с чл. 130 ал.1 във вр. с чл.20 ал.2 от НК.

Н.М. и Й.А. са осъдени на по 1 година и 9 месеца лишаване от свобода, а на подсъдимия П.А. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода.

Съдът е постановил тримата подсъдими, при условията на солидарност, да заплатят на пострадалия обезщетение за причинени от деянието неимуществени вреди в размер на 3 000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Трима пребиха продавач в Габрово, полицията води досъдебно производство за хулиганство

Какво казаха лично собственикът на магазина и пребитият продавач пред камера: Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)

2000 души в Габрово излязоха на най-масовия до момента протест (СНИМКИ и ОБЗОР)

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!