BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Официално: Петр Келнер вече е собственик на bTV


Любош Йетмар ще представлява СМЕ в България
Снимка: PPF Group

PPF Group обяви в съобщение до медиите, че изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества са завършили придобиването на медийния бизнес на Central European Media Enterprises Ltd на пет пазара в Централна и Източна Европа. Така регистрираната в Нидерландия инвестиционна група на чешкия милиардер Петр Келнер вече е собственик на Central European Media Enterprises Ltd., част от която е българската „БТВ Медиа груп“.

Групата поема пълен контрол над операциите в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България. 

За главен изпълнителен директор на CME Bulgaria е определен Любош Йетмар (Luboš Jetmar), се посочва в съобщението с уточнение, че Йетмар представлява СМЕ и не заменя главния изпълнителен директор на bTV Флориан Скала.

Любош Йетмар е с над 20 години опит в радио и телевизия, работил е за Warner Home Video и за HBO (Чехия и Словакия), а от 2008 г. насам е в GES Group, Чехия, където е внедрил CNN News в Prima TV.

Йетмар ще се отчита директно на г-н Бартоничек, миноритарен акционер в PPF, става ясно още от информацията. В България Йетмар ще се занимава с операциите, стратегията и плановете за развитие. Той е цитиран да казва: „bTV е добре управлявана компания с изключителен потребителски reach и прекрасна brand awareness, с нетърпение започвам работа с управленския екип. В моите приоритети е да продължа създаденото наследство на bTV – независими и обективни новини, както и висококамествено забавление за нашите зрители“. 

„PPF разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на bTV много уважавани“, се казва ощев съобщението.

В днешната информация до медиите на PPF Group се посочва още, че Дидие Щосел, който до май 2019 г. беше шеф на телевизия NOVA (преди придобиването ѝ от компания, свързвана с братята Кирил и Георги Домусчиеви), поема позицията Главен изпълнителен директор на CME за Чехия, Румъния, Словакия и Словения. 

CME оперира с телевизии в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. Каналите са 30 – свободни и платени, а аудиторията се измерва на около 45 милиона души.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!