BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пазарите на открито ще работят 3 дни и ще затворят

В периода от 13 до 15 април 2020 г. включително търговците на кооперативните пазари и цветните борси в цялата страна ще имат право да работят. В този гратисен период те ще могат да продадат своята продукция. Това трябва да се случва при строго спазване на противоепидемичните мерки, в това число социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция. От 16 април се преустановява функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси у нас. Това гласи заповед на здравния министър от 11 април, за която вече писахме в Габрово Daily.

В Габрово до 15 април ще работят Централният кооперативен пазар и пазарът на Шиваров мост, съобщиха от Община Габрово.

13 април ще е пазарен ден в град Трявна, съобщиха от Община Трявна. На пазара в града ще могат да се предлагат плодове и зеленчуци, посевен и посадъчен материал, фуражи и фуражни суровини, различни храни от животински и неживотински произход.

Припомняме, че от 12 април носенето на защитна маска е задължително в закрити или на открити обществени места. Глобата за неспазване на заповедта е от 300 до 1000 лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!