BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петима служители на УМБАЛ „Св. Георги“ ще бъдат уволнени заради случая с двамата починали пациенти


Снимка: „Под тепето“

Петима служители на УМБАЛ „Свети Георги“ ще бъдат уволнени, а двама са с предупреждение за уволнение заради случая, при който пациенти с Ковид бяха оставени да чакат на стълбите пред клиниката по токсикология, а часове по-късно починаха.

Към момента е установена вината на седем служители – сред тях административен ръководител, лекар, санитари и шофьор на линейка, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ. Това се разбира от съобщение на болницата след първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив по случая.

В съобщението не са посочени имената на наказаните.

От днес в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг, посочват от лечебното заведение.

Към предмета на проверката е бил включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизия „Би Ти Ви“, за пациент, починал на 18 ноември.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!