BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повдигнати са четири обвинения за катастрофата на бул. „Черни връх“ в София


Снимка: Фейсбук

Общо четирима души ще бъдат обвинени след тежката катастрофа, при която на Великден дрогиран водач на Audu Q7 блъсна спрелият на червен светофар автомобил Subaru Forester на телевизионния водещ Милен Цветков и отне живота му.

Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала обвинение на Десислава Пешева-Николова за това, че е предоставила фирмения джип Audu Q7 на сина си Кристиан, който е бил под въздействието на наркотици – амфетамин и канабис. Наложена й е парична гаранция от 100 хил. лв., съобщиха от държавното обвинение тази вечер.

Обвинения ще бъдат повдигнати и на двамата спътници на Кристиан Николов – Симона Цветкова и сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги Иванов, които са избягали от мястото на произшествието. От прокуратурата съобщиха, че срещу тях са събрани достатъчно данни за престъпление – затаяване на истина. Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийската районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност. За тяхната мярка засега няма информация.

Няма официална информация и дали спътниците на Кристиян Николов също са употребили наркотици и дали са знаели, че Николов е седнал зад волана под въздействието на две различни наркотични вещества.

На пресконференция днес от Спешна помощ са обясни детайли около пристигането си и оказаната помощ на Милен Цветков, но разпространени видеокадри от охранинителни камери поставиха въпроса, защо сигналът е стигнал при медиците 12 минути след произшествието. На този въпрос все още няма отговор.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!