BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи са опитали да присвоят 12 хил. лв. печалба от тотото на възрастна жена


Двамата служители на МВР са били задържани при операция на „Вътрешна сигурност“.
Снимка: пресцентър на МВР

Двама служители на МВР са задържани при акция на „Вътрешна сигурност“ и са обвинени за опит за вещно укривателство след като опитали да получат незаконно 12 хил. лв. печалба от Спортния тотализатор с печеливш фиш на възрастна жена.

Жената спечелила от тотото 12 хил. лв., но й обяснили, че сумата ще бъде преведена по банкова сметка до 45 дни. През януари тя подала сигнал, че била ограбена в трамвай в София, а в чантата си носела печелившия фиш, дребна сума пари и документи.

По данни на прокуратурата, преписката по случая не била заведена деловодно по надлежния ред от зам.-началника на 3-то районно управление. Той сигнализирал за случая на началник на група в столичната полиция, който пък подал запитване в Спортния тотализатор за това кое е печелившото лице и каква е печалбата.

Зам.-началникът на 3-то РУ сам депозирал печелившия фиш и подал банкова сметка за печалбата. Разследващите все още установяват как тото фишът е стигнал до него.

Според прокуратурата има вероятност да бъдат задържани и други, замесени в престъпната схема.

Претърсени са работните помещения на двамата полицаи, иззети са вещи и документи, както и видеонаблюдение. В кабинета на началника на група в СДВР са намерени документите по преписката за кражбата. Иззет е мобилния телефон на зам.-директора на 3-то районно управление, а в него е имало снимка на печелившия фиш.

Възрастната жена, която е спечелила от тотото, била в недобро финансово състояние и сама се грижила за дете. Полицаите били в близки приятелски отношения, посочиха още от прокуратурата.

Началникът на група в СДВР е обвинен като помагач, а другият полицейски служител като извършител.  Мярка „постоянен арест“ ще бъде поискана и за двамата. Сега те са задържани за 72 часа.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!