BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полиция и екоинспектори проверяват ТЕЦ „Бобов дол“


Служители на икономическа полиция и служители на Регионалната испекция по околна среда и водите (РИОСВ) тази сутрин са влезли в ТЕЦ „Бобов дол“ във връзка с информацията, че там е възобновено изгарянето на отпадъци, съобщи Нова ТВ.

Целта на проверката е да установи дали ТЕЦ-ът разполага с всички необходими инсталации за опазване на околната среда и какъв точно отпадък се гори. Проверката се извършва под надзора на Районна прокуратура Дупница.

В края на миналата седмица от предприятието заявиха, че отново ще горят отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала. Според информацията ще могат да се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа.

Подновеното изгаряне на отпадъци предизвика недоволството на местните хора.

Преди около месец в Бобов дол отидоха министърът на екологията Емил Димитров и главният прокурор Иван Гешев. Тогава беше обявено, че срещу ТЕЦ „Бобов дол“ е образувано досъдебно производство за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и за разполагане на стотици тонове отпадъци на площадка наблизо. Изпълнителният директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов беше задържан и пуснат под „парична гаранция“ от 30 хиляди лева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!