BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По-голямата част от тестовете за COVID-19 са платени от граждани и частни дарители


До момента в България са използвани повече 5 хил. теста за коронавирус. От тях само 500 са били купени с държавни пари. Това каза началникът на националния щаб за борба със заразата ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Дневник.

По думите на Мутафчийски всички останали тестове са били платени от гражданите и от бизнесмени.

Мутафчийски каза още, че има налични още около 10 хил. теста. Те също не са купени с държавни пари, а са осигурени от частни дарители.

Общо 112 са положителните проби за коронавирус в момента у нас. За последното денонщие положителни проби са дали 18 души, съобщи на редовния си брифинг тази сутрин щабът за борба с коронавируса. Сред новите установени случаи има лекар от Пловдив, който от 6 дни не ходи на работа.

Днес лекарският съюз поиска по-строги мерки за София – хората да не напускат домовете си и да се забрани влизането и излизането от града.

Очаква се днес Народното събрание да гласува окончателно и Закона за мерките по време на извънредното положение.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!