BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предизборно разкопано родопско село търси обещания асфалт година след изборите

Снимка: принтскрийн видео „Отзвук“

Центърът на родопското село Смилян е разкопан и изоставен повече от година. За това сигнализират жителите на селото в протестна жалба, изпратена до Община Смолян, „ВиК“, Районна прокуратура – Смолян и редакцията на вестник „Отзвук

Улиците са били разкопани преди изборите. Подмяната на водопровода на ул. „Васил Димитров“ и ул.„Кирил Маджаров“ е извършена през юли м.г., но до момента асфалтовата настилка не е възстановена. Кметът на Смолян Николай Мелемов обещал цялостно преасфалтиране на трасето. Но вече повече от година улиците остават разбити, е установил на място екип на смолянското издание.

Хората се притесняват, че ежедневно разбиват колите си, затруднени са децата да играят пред къщите, майките с детски колички също трудно превземат дупките. В същото време разкопаните улици, които са в централната част на Смилян, правят известното родопско село непривлекателно за туристи.

„Казаха, че парите са осигурени, пари има и всичко ще бъде възстановено в срок. Много ни е интерено като е имало пари, сега къде са тези пари?“, каза пред „Отзвук“ един от живущите в района.

На въпрос на „Отзвук“ зам.-кметът Мариана Цекова изразила надежда до края на годината улиците да бъдат асфалтирани.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!