BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Приеми ме на село“ няма да се състои през 2020 г.

През 2020 г. инициативата на Община Габрово „Приеми ме на село“ няма да се реализира. Любопитна информация обаче ще бъде публикувана във фейсбук страницата „Приеми ме на село„.

Ето какво още споделят в послание от „Приеми ме на село“:

„Водени от грижата за възрастните баби и дядовци „под наем“ и съобразявайки се с мерките за борба с COVID – 19, изискващи спазване на физическа дистанция, през това лято „внучета назаем“ няма да гостуват в габровските села.

Но седемте години, през които над 400 деца и младежи от цялата страна и от български общности в чужбина станаха част от каузата за опазване, съхраняване и популяризиране на българското културно наследство, ни дават увереност, че през следващото лято отново ще събираме заедно поколенията и отново ще оживим селцата в региона с детски смях и младежки ентусиазъм.

Паузата през това лято ще ни даде възможност да си припомним всичките интересни, вълнуващи и вдъхновяващи неща, които преживяхме заедно с нашите баби и дядовци „под наем“ и „внучета назаем“, да направим равносметка на постигнатото и да потърсим нови форми и методи, с които „Приеми ме на село“ да продължи да бъде полезната, различната, атрактивната и смислена лятна инициатива за младите хора.

Защото вярваме, че „Приеми ме на село“ е едно от възможните решения на съвременните проблеми, свързани с бездуховността, с отдалечаването на младите от земята, от нашето културно богатство – фолклор, традиции, обичаи и всички онези неща, които ни карат да се гордеем, че сме БЪЛГАРИ.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!