BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

При падането на покрива на Военното окръжие във Враца са нанесени поражения на две къщи

Снимка: Фейсбук/Община Враца

Падането на покривната конструкция на Военното окръжие във Враца при разразилата се тази нощ буря в града нанесе поражения на две частни къщи. Падналата конструкция е причинила сериозни щети и върху паркираните пред сградата на Окръжието превозни средства, съобщиха от областната управа във Враца след съвместното заседание на областния и общински кризисен щаб по защита на населението при бедствия и аварии.

Стихията се е разразила към 03:00 часа, когато силният вятър отлепил и вдигнал тежката покривна конструкция на Военното окръжие във Враца. Тя напълно е разрушила покрива на съседната къща. Живеещото вътре семейство не е пострадало. Оказано им е пълно съдействие и при необходимост ще бъдат настанени в общинско жилище, уверяват от Общината.

Снимка: Областна управа – Враца

Областният управител на Враца Малина Николова е свикала членовете на щаба и на териториалните звена на изпълнителната власт за бърза и адекватна реакция по обезопасяване на сградите, намиращи се в близост и осигуряване безопасността на хората, живеещи в тях, съобщиха още от областната управа.

Експерти от община Враца са направили оглед на щетите върху частните домове, като предстои те да бъдат остойностени.

Пред Би Ти Ви местните твърдят, че са подавали множество сигнали, че покривът на Военното окръжие е опасен.

Служители на Военна полиция са започнали процесуално-следствени действия за изясняване на създалата се ситуация.

Снимка: Областна управа – Враца

Областният управител Малина Николова е била уверена от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че ще се предприемат бързи действия за отстраняване на нанесените щети, както на сградата на Военното окръжие, която е държавна собственост, така и на частните имоти.

В резултат на ураганния вятър, достигащ до 90 км. в час е разрушен също част от покрива на кулата на хижа „Вестител“. Има прекъснати електрозахранващи кабели, счупени клони и дървета и множество материални щети по превозни средства.

Действията по отстраняването на щетите ще продължат през целия ден.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!