BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата обвини Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков, съдът го остави в ареста


Снимка: Фейсбук, 19 април 2020

Прокуратурата повдигна обвинение на Кристиан Николов за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Тежката катастрофа стана на бул. „Черни връх“ в София на 19 април.

Обвинението е преквалифицирано в по-тежко от досегашното за причиняване на смърт по непредпазливост в тежко умишлено. Така, ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години или доживотен затвор, допълват от прокуратурата.

Държавното обвинение мотивира преквалифициране на обвинението от неумишлено в умишлено с установената висока скорост на автомобила, неспирането на червен светофар, шофиране под въздействие на четири вида (амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам) наркотици, както и оживеното място на катастрофата, с което е бил застрашен животът на много хора.

Освен на Кристиан Николов, заради тежката катастрофа обвинение беше повдигнато и на майка му – Десислава Пешева, заради това, че му е позволила да шофира фирменият й автомобил – „Ауди Q7“ на ЕТ „Десислава Пешева комерс“, след употреба на наркотици.

Обвинени бяха още двамата спътници на Николов- приятелката му Симона Цветкова и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги. Двамата са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до катастрофата в неделя.

Обвиненията на Цветкова и Иванов са по отделени материали от делото срещу Кристиан Николов, пояснява БНР.

Симона Цветкова и Георги Иванов са освободени снощи от ареста срещу парични гаранции от по 10 хил. лева, а Десислава Пешева – срещу гаранция от 100 хил. лева.

Предварителното заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия е, че вследствие на удара при катастрофата, на Милен Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми.

Късно вечерта приключи заседанието на Софийския градски съд, който реши, че Кристиан Николов остава в ареста. Съдът прие, че на този етап има достатъчно данни, че той умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков, предаде БНР. Според съда, на свобода Николов може да се укрие, защото живее и учи в Германия, и да извърши друго престъпление заради зависимостта си от наркотиците, допълва медията.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!