BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата проверява договора за градския транспорт в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство за безстопанственост във връзка с изпълнение на договор за изграждане, внедряване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт в  Пловдив. Договорът е сключен преди 5 години с испанската фирма „Индра“.

Според държавното обвинение за периода 2015-2016 г. длъжностни лица не са положили достатъчно грижи за стопанисването и за запазването на повереното им имущество и за възложената им работа по договора за внедряването на системата. Това е нанесло значителни щети на община Пловдив.

В хода на досъдебното производство, по указания на наблюдаващия прокурор, ще се установяват факти и обстоятелствата около изграждането, приемането, тестването и последващото ползване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт в Община Пловдив и причината за продължаващата й непълна функционалност към момента.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!