BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протест срещу строеж, свързан с Веселин Марешки в Морската градина на Варна


Снимки: Фейсбук/Варна може да защити Морската си градина

Жители на Варна излязоха на протест с наслов „Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската градина във Варна“. Повод за неделната акция стана строителство в терен, собственост на компания, свързана с депутата Веселин Марешки в парка.

Морската градина трябва да е парк, а не жилищен квартал, категорични бяха протестиращите. Те направиха символична жива верига около терена и скандираха „Искаме природа, не искаме бетон“.

Строителството продължава вече най-малко два месеца без реакция от страна на местната администрация, която официално твърди, че не е издавала строителни книжа за въпросния парцел и, че там се ремонтирала съществуваща постройка. Проверка на „Дневник“ обаче показва, че в имота вече са построени две нови сгради. 

Строителните дейности в Морската градина, които спаред депутата са ремонт.
Снимка: За истината

Протестиращите в неделния ден варненци описаха в социалните мрежи изненадата си от това, че са били „пазени“ от пет полицейски автомобила и два мотоциклета.

„Когато през лятото блокирахме Аспаруховия мост, дойдоха две полицейски коли. Днес, за имота на Марешки, дойдоха два пъти повече. Направете си изводите кое е по-важно за варненската полиция,“ е цитирана да казва един от участниците в протеста.

През страницата „Варна може да защити Морската сиг градина (обновена)“ в социалната мрежа Фейсбук защитниците на парка предахода послание към депутата Веселин Марешки, в което написаха, „освен, че не искаме багери, строежи, огради и пътища в парка – призовахме г-н Марешки, който сам се определя като най-некорумпираният и най-голям благотворител, да го докаже и да дари имота на Варна и варненци! Очакваме решението му!“

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!