BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи затворен пункт с Гърция заради COVID-19


ГКПП Златоград
Снимка: „Отзвук“

ГКПП Златоград е затворен по настояване на Националния щаб на Република Гърция. Забраната е пълна и през граничния пункт от днес не могат да преминават никакви автомобили. Причината за затварянето на входа с южната ни съседка е наложената пълна карантина на община Мики, която е съседна на община Златоград.

Гръцките медии съобщават за един починал и множество заразени с COVID-19. Завърналите се от „рисковите държави“ са над 1000 души. Районът на община Мики е един от най-опасните за разраствавне на епидемията. В населените места в област Ксанти се извършва дезинфекция. Регионът се охранява от гръцките полицейски служби.

На останалите гранични пунктове с Гърция се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция. Това трябва да се удостовери с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони. Трафикът на товарни автомобили на ГКПП Кулата, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Илинден е нормален, съобщават от МВР.

ГКПП Златоград е първият затворен пункт с Гърция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!