BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи случай на медик с коронавирус в Разград


Илюстративна снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Лекар от детското отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ е дал положителен резултат за COVID-19, съобщиха от Областна администрация. Това е първият случай на заразен медик в трите региона – Разград, Шумен и Търговище. 

Медикът е в добро общо състояние и е поставен под 28-дневна домашна карантина. Предстои вземане на проби на контактните лица и връчване на предписание за спазване на задължителна карантина.

Всички останали проби, взети на персонала, работещ в Детско отделение, са отрицателни. Изследванията са извършени с PCR тест в лабораторията на лечебното заведение.

Изследванията на медиците в детско отделения са направени, след като вчера там бяха установени 4-месечно бебе и неговата баба, заразени с коронавирус. Тогава бяха взети PCR тестове на целия персонал на отделението, който се беше самоизолирал до излизане на резултатите.

Заразеното бебе и баба му, които са били настанени в друг сектор на отделението и не са имали контакти с останалите деца, вече са преместени в Инфекциозното отделение. Те са в добро здравословно състояние и ще останат под наблюдение до отчитане на 2 отрицателни резултата.

След извършената пълна дезинфекция, от утре Детското отделение на разградската болница ще приема болни.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!