BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи случай на COVID-19 в Дряново, жената е настанена в МБАЛ Габрово

Има първи регистриран случай на заразен човек от Дряново с новия коронавирус COVID-19, съобщиха от Община Дряново. На брифинга тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски обяви този случай като случай от Габрово.

Става дума за жена на 47 години, която се е прибрала на 13 април от Англия. Пътувала е с личен автомобил. След пристигането си веднага се е изолирала в една от вилните зони край града и не е общувала с никого.

В момента тя е настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Случаят се следи внимателно от Регионалната здравна инспекция.

За последните 24 часа в България са установени 48 заразени – рекорд до момента. Заради това за пореден път от Община Дряново призовават гражданите да спазват старателно мерките, особено спазването на добра лична хигиена и физическа дистанция.

От РЗИ Габрово съобщават, че 320 лица в област Габрово са под домашна карантина като мярка срещу разпространението на новия коронавирус. Данните са към 9:30 ч. на 16 април 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!