BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радослав Първанов с подарък за Деня на Габрово – „Аз съм Българка, аз съм от Габрово!“

Габровският фотограф Радослав Първанов оповести премиерата на новия си фотопроект „Аз съм Българка, аз съм от Габрово!“. Това се случва в навечерието на Деня на Габрово 17 май и като подарък за юбилейната годишнина – 160 години Габрово град.

Проектът е реализиран в края на 2019 г. и стъпва на основите на популярния  национален проект „Аз съм Българка!“.

Лице на новия проект е красива габровка в народна носия – 14-годишната Инес Метева, която от малка се е посветила на българските народни танци. Габровката е снимана на фона на емблематични обекти от историческото минало на Габрово, както и в Регионален етнографски музей на открито „Етър“.

„Този проект е благодарност, уважение и преклонение към миналото и послание към бъдещето. Към всичко онова, което е Габрово с неговата красота, история и наследство. Реализиран е с много любов и отдаденост, и ще бъде представен в изложба, експонирана в Габрово веднага, щом паднат ограниченията, свързани със световната пандемия“ – споделя Радослав Първанов.

Видео поздрав от Радослав Първанов за габровци

По повод 160 години Габрово град младият фотограф е избрал да поздрави своите съграждани с видео композиции, които ще бъдат излъчени на Фейсбук страницата му Радослав Първанов Фотография на 16 и 17 май от 18 часа на живо.

Авторът е подбрал най-доброто от заснето през годините с дрон над родния град и ще покаже на потребителите на интернет в Габрово и околностите неразкривана досега панорама от птичи поглед, с непознати кътчета и позабравени места със славна история. „160 години Габрово град – отвисоко“ е внимание, отредено на най-красивото в града, неговото уникално разположение, архитектура, история и традиции.

Въздушната разходка над Габрово е с обща продължителност над 2 часа и отправя зрителя високо в небето, където се реят най-свободните създания – птиците.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!